Lite sjuk

Åkt på en förkylning med halsont. Som tur är har jag opererat bort tonsillerna för flera år sedan. Förr, när jag fick halsont så svullnade halsen upp så mkt att det var svårt att andas. Inte nu längre, men har ont när jag sväljer. Tur det finns bra grejer på apoteket som inte är receptbelagda :-)



På väg..

På väg mot Malmö. Ska på ett seminarium, så spännande! Åker sällan tåg så det ska bli ganska skönt. 

Ska möta upp ett par kollegor som också ska dit. 
Laddat men finfrukost!

Utflykt i lördags

I lördags var jag o min vän o våra barn i Wanås. Gick en runda o lekte massa, o hade picknick i det gröna :-)
Lite kyligt var det, men uppehåll iallafall.





Crossfit

Dagens träningspass!

Ledig dag med massa lek

Alla tre i familjen var lediga idag. Ellies kusin var har och Faster Petra. Barnen lekte o vi gjorde pizza till lunch, på tortilla bröd.
I eftermiddag o ikväll har min mamma o pappa Anders varit här samt syrran o hennes kille och deras lilla Holly. Grillat och ätit äppelpaj :-)
Fått lite gjort i trädgården också idag, härligt!

Gjorde eget vitlöksbröd som blev kanongott samt hemmagjord potatissallad. 

Köpte ett bord o fyra stolar igår att ha på altanen, så nöjd med resultatet!
/ sara

Nyttig

Men är hon sådär nyttig heeeela tiden....hihi nä såklart inte!
Just nu

Sommarfint hos oss!


Lunch

Dagens lunch samt mellanmål!
För att jag ska hinna få i mig alla mina mål om dagen så börjar min frukost vid 7.30-8.00. Idag åt jag en halv portion gröt med 10 st russin samt en macka med smör och kalkon. Mellanmål vid 10.30-en smoothie gjord på frysta jordgubbar, en banan och en apelsin samt 1 tsk chia frön.
12.30 Nu är det dax för lunch- 80 gram kyckling, 1 dl couscous, 1 msk creme fraiche samt sallad

Kvällsmål

Sista målet idag, antagligen det godaste också. Kvarg med kiwi o jordgubbar <3

/ Sara

Seven

Efter turen i skogen körde jag ett träningspass på 7 min med hjälp av en app. Den heter just seven 7. Liten genomkörare av kroppen. Prova!

En joggingtur i Bockeboda!

Tänkte springa en slinga som är 2,5 km x 2....men var så inne i min löpning med fartlek att jag missade att kolla efter de blåa pilarna. Sprang vilse o kom ut på en väg, fick avbryta mitt springande o få hjälp av min gps. Kom på rätt spår, eller ja in på en orange slinga o den tog mig till Bockatorpet igen. 


Så, detta resulterade i att mm tid inte alls blev bra. Men lite över 5 km blev det på 35 min. Jag kan räkna bort minst 5 min på mitt stilla stående mitt i turen då jag hade lite smått panik. Gillar inte att vara vilse, o i skogen också. Tur det finns gps<3 

Frukost

Inte för att jag alltid äter super nyttig frukost, men försöker för det mesta. 
Älskar bröd så det blir mackor minst en dag i veckan :-). Ofta har jag svårt för att äta mkt på morgonen, med mkt menar jag en normal portion eller som jag kallar det, en vuxen portion. Det har ju såklart att göra med min operation, äter 6-7 mindre mål om dagen istället för typ 3 stora mål. Ibland på morgonen, när jag kan sitta ner i lugn o ro och äta min frukost, får jag i mig en rejäl o bra portion!

Denna morgonen var just en sådan morgon, min frukost bestod av, en portion havregrynsgröt med en matsked chiafrön i och en matsked russin. En tesked bregott har jag också i samt 3 st ganska stora jordgubbar och 1 dl mellanmjölk. 


Självklart en stor kopp kaffe till detta. Tog mig 30 min att äta detta, kaffet jobbar jag fortfarande på att få ner ;-)

Träning

Tränade som en tok inför Toughest i Malmö. Löpning 3-4 dagar i veckan och styrka ett par dagar. Nu har jag lite paus. Har kört ett konditions och styrkepass sedan 2 maj. Nu är det dax att ta tag i det igen. 
Blir löpning ett par dagar i veckan nu, o styrka ett pass. Nästa lopp jag ska göra blir startskottet den 3 juli i Kristianstad. 5 kilometer och jag siktar på att göra det på mellan 26-29 min. 
Så härligt att ha ett mål, jag måste ha ett visuellt mål för att få driven till att träna.

Men ikväll ligger jag i soffan och planerar lite inför semestern o kommande projekt!

Googlar mkt på crossfit nuförtiden. Någon som har lite tips och idéer om detta? ;-)
/ Sara

-56 kilo

Smoothie

Finns ju så mkt gott och nyttigt man kan slänga ner i dessa!
Hade några bananer här hemma som var på gränsen till att bli bruna. Inte goda att äta då tycker jag. Så Jag skivade dem och frös in dem. Perfekt Att ha som bas i kommande smoothies :-)
Har ofta kokosolja i, fett är liksom bra. Speciellt detta, väldigt gott också om man gillar kokos. Chia frön, ja detta fenomen kan väl ingen ha missat. Smakar inget, men super nyttigt. Googla på chia frön så får ni se. 
Har ofta ingefära i också o ibland citron. Blandar med kvarg eller naturell vanilj yoggi, oftast en skvätt mjölk så det inte blir för tjock konsistens. Hallon, blåbär eller jordgubbar beroende  på vad jag har hemma. Ja ni ser, man kan ha mkt i.
Har ni något recept på en god smoothie? 

/Sara

Hej igen

Länge sedan jag skrev här. Ja Jag är en periodare när det gäller bloggen! 
Denna bloggen handlar om kost, träning, hälsa och om mig. Eftersom jag har gjort en gastric bypass operation så kommer vissa saker att falla tillbaka på det. 

Vill börja med att berätta att jag gjort mitt livs största utmaning. Jag har genomfört Toughest i Malmö den 2/5 2015. 
Vet ni inte vad det är så kolla hemsidan
www.toughest.se
Iallafall så är det en 8 km lång bana med dryga 40 hinder. Man skulle ta sig igenom/under/över hinderna. Vi kröp i lera, simmade i havet och sprang i sand. Vi hoppade o vi klättrade i nät, vi bar på bildäck och sandsäckar. Monkeybars o ringar fanns med, men dessa gjorde inte jag detta året, vet mina begränsningar. Var där hinder som man inte klarade så fick man göra en straffrunda. Oftast bestod denna runda av att man skulle bära ett bildäck runt en bana.

Min känsla av att jag gjort detta är så underbar! Så lyckligt att jag mig igenom. Vi var ett lag med 3 personer, så vi väntade in varandra. Tyckte det var roligt att göra det i lag, man peppar liksom varandra! Vi hette just lag "pepp" :-)

lillalivetojag.blogg.se

Du har kommit till Saras blogg, här kommer det att handla om livet i största allmänhet. Men kanske mest om min vikt resa efter och innan gastric bypass, mat o hälsa.

RSS 2.0